Forumbeleid. Graag even lezen voor je begint met posten.

Voor het registreren graag eerst de forumregels doorlezen. Dit om het forum voor zowel de bestaande als nieuwe leden zo gezellig mogelijk te houden.

Moderator: Denise

Gebruikersavatar
Denise
Ratmin
Ratmin
Berichten: 22870
Lid geworden op: di 16 aug 2005, 17:06
Ratten: 13
Geboortejaar: 1962
Locatie: Huizen
Contacteer:

Forumbeleid. Graag even lezen voor je begint met posten.

Berichtdoor Denise » za 15 okt 2005, 22:30

Welkom op het Rattenforum van Ratten.nl; dé plek op internet voor rattenliefhebbers!

Dit is een groot forum, met behoorlijk wat leden en we blijven groeien. Om alles in goede banen te leiden hebben we een forumbeleid opgesteld. Door de voorwaarden bij de registratie op het forum te accepteren ga je automatisch akkoord met het beleid. Het niet navolgen van dit beleid, kan resulteren in een officiële waarschuwing en na het herhaaldelijk niet naleven van deze forumregels uiteindelijk in een ban van dit forum.

Alle leden horen de volgende regels in acht te nemen:

--------------------------------------------------------------
Algemeen
 • Toon respect voor elkaar en meningen van anderen. Behandel anderen zoals je zelf graag behandeld wordt!
 • Vloeken en/of grof taal gebruik, bedreigen, lastigvallen, provoceren en klieren/trollen is niet toegestaan op dit forum.
 • In verband met je eigen veiligheid is het niet de bedoeling om telefoonnummers en adresgegevens openlijk op het forum te plaatsen. Wil je deze aan iemand doorgeven, doe het dan in een PB zodat het alleen gelezen wordt door de persoon waar het voor bestemd is. Ook het plaatsen van privé informatie van andere forumleden, zoals telefoonnummers, e-mail adressen, icq nummer en huisadres is niet toegestaan.
 • Als je problemen of ruzie hebt met andere gebruikers van dit forum, "vecht" dat dan op een volwassen manier privé via PB's of e-mails uit in plaats van open en bloot op het forum. Wanneer je herhaaldelijk aangevallen wordt in topics, kan je altijd een PB naar een moderator van het betreffende forum sturen. Zij kunnen dan kijken of er iets gedaan kan/moet worden.
 • We tolereren GEEN discriminatie, racisme, porno, criminele praktijken, aanbiedingen van illegale zaken etc.
 • Het al dan niet letterlijk kopiëren van berichten en e-mails door anderen geschreven, van of naar dit forum is in strijd met het auteursrecht (copyright) en wordt hier dan ook niet geaccepteerd.

---------------------------------------------------------------
Berichten plaatsen
 • Alle berichten op dit forum dienen in algemeen beschaafd Nederlands geschreven te worden. Berichten in msn/breezertaal en/of elke andere vorm van slang kunnen worden verwijderd. Let op je spelling en interpunctie, gebruik hoofdletters alleen op de plekken waar ze horen (dus NiEt oP DeZe MaNiEr!!!1!!!!).
 • Gebruik leestekens i.p.v. één lange zin achter elkaar te typen. Er zijn mensen met dyslexie of concentratieproblemen op het forum die deze berichten niet of nauwelijks kunnen lezen.
 • Gebruik een duidelijke titel en open geen topic met alleen als titel "Vraag" of "Wat is dit?". Dit gebeurt tegenwoordig zo vaak dat deze topics voortaan gesloten gaan worden, de moderators hebben meer te doen dan continue te corrigeren en te wijzen op de regels. Deze regels is omdat het niet de bedoeling is dat alle leden het topic moeten openen om te zien over welk onderwerp het gaat.
 • Ga niet teveel offtopic, als je wil kletsen doe dat dan op Facebook of verhuis naar het chat-topic in Starbucks wat hier speciaal voor aangemaakt is.
 • Wanneer je een bericht plaatst op dit forum met daarin informatie die je ergens anders vandaan hebt, zoals uit een tijdschrift, boek of website, vermeld dan altijd de bron. Let op copyright, niet alles mag zonder toestemming vermeld worden.
 • Controleer voor je een nieuw topic opent of er niet al een dergelijk topic is waar je het bericht kwijt kan of het gewenste antwoord op je vragen kan vinden. Dubbele topics worden verwijderd. Gebruik de zoekfunctie! Er is in Forumzaken een helpdesk-topic over de zoekfunctie opgezet.
 • Foto's die op het forum geplaatst worden zijn maximaal 800x640 pixels in liggend formaat en 640x800 pixels in staand formaat, plaats bij grotere afbeeldingen een link naar de foto.
 • Posten in kleur of met vetgedrukte/schuine letters is alleen toegestaan indien je een bepaald punt duidelijk naar voren wilt brengen.
 • Quote geen bericht wat net voor jou is geplaatst en alleen bij voorkeur het gedeelte quoten waar je op antwoordt. Dit om ellenlange posten te voorkomen.

----------------------------------------------------------------
Accounts
 • Om je aan te melden op het forum moet je dertien jaar of ouder zijn.
 • Het hebben van meerdere accounts op één IP-adres is niet toegestaan. Als we ontdekken dat je een dubbele account hebt kan deze verwijderd worden, hierover wordt wel overleg gepleegd via PM, het zou om een ander gezinslid in dezelfde woning kunnen gaan, dit moet wel aantoonbaar zijn via de geposte berichten.
 • Een accountnaam mag niet uitsluitend cijfers bevatten, de naam moet duidelijk van andere accounts te onderscheiden zijn om verwarring te voorkomen. De letters moeten in de meerderheid zijn.

Aanvullend: Ook wanneer er van de hier genoemde zaken geen sprake is, kunnen de admins het nodig achten een lid van het forum te verwijderen. Dit zal voornamelijk met uitleg aan het betreffende lid gebeuren, maar dat is niet noodzakelijk.

---------------------------------------------------------------
PB's (Persoonlijke Berichten)
Deze functie is bedoeld zodat forumleden onderling met elkaar kunnen overleggen. Dit kan zijn om een afspraak te maken voor het ophalen van een kooi, als je dieper wilt ingaan met iemand over een topic zonder dat het voor de overige leden iets toevoegt, of andere persoonlijke zaken die je wilt bespreken.
 • De algemene forumregels gelden ook voor het versturen en ontvangen van PB's. Heb respect voor elkaar, schelden is niet toegestaan.
 • Het is niet toegestaan een PB te sturen om reclame te maken, dit valt onder spam. Voorbeelden zijn het aanbieden van rittens of het verzoek om te stemmen voor een wedstrijd. Alles waar een forumlid niet om gevraagd heeft en wat niet specifiek voor dat forumlid bedoelt is valt onder spam, ook reclame maken voor andere fora. Gebeurt dit, dan stellen wij het op prijs om hierover op de hoogte gesteld te worden.
 • PB's en e-mails mogen op geen enkele wijze gekopieerd en doorgegeven worden aan derden, de naam zegt het al, ze zijn aan één persoon gericht en dus privé. Niet op internet, via e-mailcontact of welke wijze dan ook. Bij overtreding van deze regel heeft het MT het recht om zonder waarschuwing direct een permanente ban op te leggen.

---------------------------------------------------------------
Avatars en onderschriften
Om ervoor te zorgen dat het forum er niet als een circus uit komt te zien zijn er een aantal regels voor de afbeeldingen en tekst opgesteld:
 • Maximale afmetingen van het onderschrift bij elkaar: 600 pixels breed en 150 pixels hoog
 • Meerdere afbeeldingen naast elkaar mag ook, maar het totaal mag ook dan niet breder dan als 600 pixels en 150 pixels hoog zijn.
 • Tekst boven of onder je banner mag ook, maar voor elke regel (dus ook de lege) moet je 20 pixels van de hoogte van je banner aftrekken.
 • Dat geldt ook wanneer je een banner met een ander plaatje er onder hebt: voor elke regel (ook de lege) moet je 20 pixels van de totale hoogte aftrekken.
 • De toegestane grootte van de avatar is beperkt (120x120 pixels).
 • Je avatar/banner mag bewegen, maar niet te druk (wat bepaald wordt door de mods)

Reclame & Verkoop van diergerelateerde artikelen
 • Dierenspeciaalzaak Casper (a.k.a. de Rattenwinkel) is onze hoofdsponsor. Wij zijn hier heel blij mee. Derhalve is er op dit forum geen ruimte voor (commerciële) verkoop door derden en is het niet toegestaan om op dit forum reclame te maken voor andere (web)winkels of elke andere vorm van commerciële verkoop te bedrijven. Niet toegestaan zijn linken, namen of foto's van winkels of iedere andere soort van (verkapte) verwijzing hiernaar. Uitzondering hierop zijn de aangesloten opvangcentra uit de opvanggroep, zie de regels van het verkoopforum.
 • Iedereen die commerciële reclame maakt voor zichzelf of een ander krijgt een waarschuwing via een PB. Gebeurt het daarna nog een keer dan volgt een officiële waarschuwing via een PB. Mocht het daarna nog een keer gebeuren dan volgt er een ban van maximaal 1 week, bij de vierde keer volgt een ban van twee weken en bij de vijfde keer wordt je account permanent op non-actief gezet!
 • Het is tegen de forumregels om op het forum te vragen waar een bepaald artikel gekocht kan worden. Dit is een uitlokking voor commerciële reclame, aangezien een forumlid met goede intenties alleen antwoord kan geven als hij/zij tegen de forumregels in gaat. Aangezien de fout in dit geval bij beide kanten ligt (de vraagsteller had ook beter moeten weten) krijgen beide forumleden de bovengenoemde waarschuwing. Dit geldt ook voor het quoten van het bericht van een ander die de forumregels heeft overtreden. Je bent zelf verantwoordelijk voor de quote met daarin de commerciële link.
 • Uitgebreide uitleg, zie topic viewtopic.php?f=14&t=23581&p=741781#p741781

Showen, vraag en aanbod van nestjes en/of rittens jonger dan 6 weken
 • Het is op geen enkele wijze toegestaan om een topic te openen of foto's te plaatsen over een nestje of rittens als rattery, opvang of particulier als je niet bent aangesloten bij de rattery- of opvangersgroep van dit forum. We doen dit om het stimuleren van pretnestjes zoveel mogelijk tegen te gaan.
 • Ben je niet bij bovenstaande groepen aangesloten dan is het niet toegestaan om via geposte berichten en/of foto's, of via avatars, banners of onderschriften, reclame te maken voor nestjes, rittens of volwassen ratten.
 • Heb je (jonge) ratten of andere huisdieren die je om wat voor reden dan ook graag via dit forum wil plaatsen, dan is daar de mogelijkheid voor, zie de regels in het opvangersforum.
 • Als je rittens gereserveerd hebt, maar ze zijn nog niet definitief bij je geplaatst:
  Zijn de rittens gereserveerd bij een rattery of opvang uit de groep dan kun je je eigen foto's van een knuffelmiddag o.i.d. plaatsen in het nesttopic van de rattery of opvang.
  Is dit niet het geval dan zul je moeten wachten tot je ze in huis hebt en ze 6 weken oud zijn.

Reglement voor rattery's: http://www.ratten.nl/forum/viewtopic.php?f=94&t=21379
Reglement voor opvangers: http://www.ratten.nl/forum/viewtopic.php?f=22&t=426
Reglement voor Aangeboden & Gezocht: viewtopic.php?f=19&t=428

Er mogen overige huisdieren aangeboden worden, maar wel met inachtneming van de onderstaande regels:

Er mogen alleen dieren worden aangeboden door toestemming aan de moderator te vragen, dit kan via een PM naar Lenja (Foalan) te sturen met het verzoek. Het is als particulier niet mogelijk om geld voor de dieren te vragen, aangezien het alleen de bedoeling is om er een goed huis voor te vinden en niet om er aan te verdienen.

---------------------------------------------------------------
Tot slot
De beheerder en moderators van dit forum hebben altijd het recht om berichten te verwijderen, te verplaatsen of/en aan te passen of andere noodzakelijke handelingen uit te voeren die niet in de regels vermeld staan. Dit zal echter alleen in uiterste noodzaak gebeuren.

Deze regels kunnen zonder berichtgeving aangepast worden door de beheerder van het Ratten.nl forum.

Na het lezen van de bovenstaande regels wensen we jullie veel plezier op het forum. :)

Groetjes van het Moderator Team.

Denise
Kali (Mieke)
Mima (Miriam)
Foalan (Lenja)
Pikachu (Nele)
Afbeelding

Terug naar “Forumregelement”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast