ai

Rattery Ai
Eigenaar Mariska
Woonplaats Alphen aan den Rijn
Website www.airattery.com
Voorstelbericht van de rattery:
(Nog) geen info. De rattery kan indien gewenst een introductie over de rattery mailen naar info @ ratten.nl

 

 

 

 

Let op: Lees voor het invullen van de review eerst de pagina met review tips!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 3 reviews
kwik kwek kwak
Leeftijd en gewicht van de rittens bij het ophalen: ?
In wat voor kooien zitten de rittens en volwassen ratten bij de rattery: Grote metalen kooien
Zou je opnieuw bij deze rattery reserveren en waarom wel/niet: nee, absoluut nooit meer

Mijn dochter van 14 is gek op ratten en toen we nog maar 1 ratje over hadden van het vorige setje ging ze online op zoek naar een rattery. Ze kwam bij Ai rattery uit, eigenlijk omdat ze het leuk vond dat er een stamboom aangeboden werd bij rittens. We maakten een afspraak en gingen kijken voor rittens. Gelijk bij binnenkomst roken we de penetrante stank voor urine. Eigenlijk hadden we gelijk weg moeten gaan, maar mijn dochter wilde zo graag, dat ik toch mee naar boven ben gegaan. Daar was een slaapkamer ingericht als rattenverblijf. Van vloer tot plafond opgestapelde kooien. Terwijl we bijna onwel werden van de stank gaf Mariska daar wat informatie over de rittens en haalde ze uit de kooi. Er zaten enorm veel ratten om ons heen in de diverse kooien. Verschillende exemplaren zagen er slecht uit en sommigen waren aan het hoesten. Toen het op betalen aankwam, wilde ze meer geld dan op de site stond (hebben we niet betaald) en de stamboom zou ze opsturen. Thuisgekomen bleken de ratten totaal niet gesocialiseerd. Nu, na maanden zijn ze nog steeds aan het vechten (met elkaar, maar ook met de rat die we al hadden) ze bijten en deinzen terug als je de kooi open doet. Mijn dochter heeft engelengeduld met ze en probeert ze ondanks alles toch dagelijks even op schoot te nemen, maar het helpt allemaal niets. En de stamboom is (ondanks appjes en mailtjes) helaas nooit gekomen. Ik ga echt nooit meer terug naar deze rattery en vind eigenlijk dat deze mevrouw ook geen ratten meer zou mogen houden. Het is dat je minstens 1 ster moet geven om deze review te plaatsen, maar ze verdient er geen.

by Ziljas on Ratten.nl

Drie rittens opgehaald bij Ai Rattery. Eerst op Internet en facebook Mariska gevolgd. Goede indruk en ook bij persoonlijk kennismaken bleek Mariska zeer veel kennis van ratten te hebben. Je kan iedere vraag stellen. En ook aan mijn kinderen kan M goed uitleggen waar ze aan moeten denken. We hebben op haar advies nu drie rittens. Ysbrandt, mega Toby en Pluisje. (ratten komen uit de nestjes van Chichoréé en Pearltje). We gaan nu de training starten en Mariska gaf al aan dat het twee tot vier weken gaat duren. We hebben er zin in!

by Anne on Ratten.nl

Ik heb in maart 2013 twee ritten gehaald uit het eerste nest van Foreign Affair. Zij is een vrouwtje uit de hoofdlijn van Ai Rattery. De rittens zijn lief, ondernemend, gezond en ontzettend druk en speels. Ze waren in het begin nog een beetje schrikachtig, maar wel heel nieuwsgierig. Ze kwamen vanaf de eerste dag naar mij toe en wilden de hele kamer verkennen. Ze reageerden heel blij op mijn iets minder enthousiaste oudere ratten. De ratten vielen de rittens aan als ze bij hen in de buurt mochten komen. Mariska heeft uitgebreid de tijd genomen om mij te adviseren hoe ik de introductie het beste kon aanpakken. Het heeft een maand geduurd, maar nu zitten alle ratten bij elkaar alsof er nooit iets aan de hand is geweest. Bij het ophalen van de rittens gaf Mariska nog goede adviezen, bijvoorbeeld over het toedienen van medicijnen en de verschillende merken voer. Niet alle ratten in de rattery zaten in grote kooien met veel speelgoed, maar ik geloof dat het een tijdelijke situatie was. Het gedrag van de ratjes en de goede adviezen van Mariska hebben mij een positieve indruk gegeven van deze rattery.