babsparadise

Rattery Babs Paradise
Eigenaar Ann-Sofie
Woonplaats Anzegem (België)
Website http://ratterybabsparadise.jimdo.com
Voorstelbericht van de rattery:
(Nog) geen info. De rattery kan indien gewenst een introductie over de rattery mailen naar info @ ratten.nl

 

 

 Let op: Lees voor het invullen van de review eerst de pagina met review tips!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Ratten.nl
Average rating:  
 9 reviews
by Julie on Ratten.nl
nvt
Leeftijd en gewicht van de rittens bij het ophalen: nvt
In wat voor kooien zitten de rittens en volwassen ratten bij de rattery: volwassen ratten in alu kooi, rittens heb ik niet gezien
Zou je opnieuw bij deze rattery reserveren en waarom wel/niet: nooit, reden staat hieronder uitgelegd

Ik heb deze rattery in september 2016 bezocht. Ik had nog nooit ratten gehouden en wou graag eerst wat meer te weten komen erover. Ik ging op zoek naar een rattery in de buurt en vond online bab's paradise. Kort erna mocht ik op bezoek.
Van zodra de deur openging was er een hele erge pisgeur aanwezig en het huis was ook vrij vuil. Ik begrijp dat als je dieren hebt het niet 100% schoon kan liggen maar dit was wel een vrij extreme situatie naar mijn gevoel.
Er zaten enorm veel dieren, niet enkel ratten maar ook andere knaagdieren en huisdieren. Ann-Sophie vertelde me dat ze met zo'n 120 rittens en nog andere knaagdieren zat omdat ze die net had opgevangen uit een verwaarlozing. Eerst geloofde ik dit maar ik heb dit verhaal al van meerdere mensen gehoord op verschillende tijdstippen dus ben niet meer zeker als dit echt waar is. Hoe mooi ik het ook vind dat mensen dieren willen opvangen, het moet wel haalbaar blijven, ook voor de dieren zelf natuurlijk (hoeveelheid ruimte per dier etc).
Ik heb na het bezoek besloten om geen rittens bij deze rattery te kopen. Ann-Sophie wist wel veel info te geven over het houden van ratten, maar ik zag dit niet doorgetrokken in haar rattery.

by Linda Vermeire on Ratten.nl
geen genomen
In wat voor kooien zitten de rittens en volwassen ratten bij de rattery: van alles en veel te veel per kooi
Zou je opnieuw bij deze rattery reserveren en waarom wel/niet: never nooit

Ik had deze rattery gevonden via 2e hands BE en via hier, ik las alle reviews en dacht dat zit in de buurt en zal wel goed zijn.
Per email was deze dame echt heel lief en kundig dus ik ben met goede moed met mijn man gaan kijken daar.
Daar aangekomen zag ik buiten al dat er iets niet klopte , een beetje verwaarloosde bende maar enfin daar kun je als huurder? niets aan doen dus aanbellen maar.
Wat wij daar binnen aangetroffen hebben gaat alle perken ten buiten , alles wees op een puppyfarm maar dan voor ratjes.
Zoveel ratten heb ik in mijn leven nog niet gezien en zo een stank nog nooit geroken, het karton waar de dieren op leven was nat van de urine en zelfs de honden en katten die daar en mas rondlopen zien er niet al te best uit.
Het viel mij ook op dat er een paar waterflessen leeg waren en de dame vertelde mij dat ze op het moment veel rittens had omdat er 120 rittens ter opvang waren binnengebracht (op verschillende FB sites zie ik ditzelfde verhaal in verschillende periodes verschijnen dus ze fokt gewoon waanzinnig veel en noemt dit opvangers denk ik ) .
Mijn man en ik hebben het voor gezien gehouden en zijn naar huis gegaan zonder rittens zoals iedereen zal begrijpen en het duurde dagen voordat de stank uit onze neus was bah wat erg.
Ik heb lang getwijfeld of ik dit zou schrijven hier maar eigenlijk vind ik dat ik dit moet doen voor de arme stakkers die daar leven en ik snap eigenlijk niet dat zoiets als deze zichzelf rattery noemende zaak met alle strenge dierenbeschermingswetten mogelijkheden heeft om te bestaan.
Triest triest .

by D. Jansen on Ratten.nl

Miffy uit het M nest was een perfecte match met Bubbles van een andere rattery. In het vervoersbakje waren het meteen vriendjes, ook de intro was geen probleem. Super lief, knuffelig en sociaal ratje. Totaal niet bang van mensen of ratjes. Stuitert heerlijk rond. In mijn ogen een goede, laagdrempelige rattery met super ratjes!

by Dien on Ratten.nl

Ik heb 2 ratjes van BP uit het disney nest. En het zijn 2 heerlijke schatten! Mooi om te zien en een mooi karakter, 2 die nooit genoeg hebben van aandacht.

Ik ben er heel blij mee en vind dat alles goed gedaan en geregeld is met Ann-Sofie

by Lous on Ratten.nl

Hebben hier sinds Januari 3 dames van AnnSoo, uit het K1, M1 en O1 nestje.

Alle drie zijn het heerlijke dames, wij noemen ze hier 'aandachtsgeil' omdat als je langs de kooi loopt ze al in de tralies hangen zo van 'kom je naar mij?' echt aahankelijke dames dus. Geweldig! Ze zijn graag bij je en kunnen dat uren volhouden. Ze spelen regelmatig met elkaar en kunnen ook heerlijk samen in een hangmatje liggen te slapen. Echt ratjes die ook welkaar opzoeken.

Contact met AnnSoo loopt ook erg positief, vanaf begin af aan krijg je updates over het nestje, foto's etc etc etc.

Ook kun je met je vragen terecht, ongeacht wat je vraag is, je krijgt een goed en eerlijk antwoord waar je ook echt wat mee kunt.

by Krysta Huysman on Ratten.nl

Een hele goede rattery vind ik!!!

Gerund door een betrokken en lieve meid!

De ratjes die wij van haar hebben zijn heel lief, aanhankelijk en ze zijn allemaal super aan het opgroeien. Je krijgt vanaf moment 1 foto's van de kleintjes. En wanneer je vragen hebt staat Ann-Sofie klaar om je te helpen. Zelf als je vragen gaan over ratten van een andere rattery.

Ook met eventuele moeilijke intro's helpt ze je enorm fijn. Kortom: een hele goede en fijne rattery!

by Lies on Ratten.nl

Ik heb twee geweldige meiden van ann-Sofie en het zal niet bij 2 blijven, ik heb nare ervaringen met een andere rattery uit deze rij maar dat doet er niet toe hier, maar als er iets is met de ratjes kun je altijd bij Ann-Sofie terecht dus voor mij wel een goede rattery , eentje met hart voor de ratjes ook als ze uitgeplaatst zijn.

by Fleur on Ratten.nl

§ Uit welk nest (nestletter en/of geboortedatum) heb je rittens? O1 & R1

§ Hoe was het contact met de rattery tijdens het nestje en heb je nu ook nog contact met ze? Het contact met de rattery is altijd soepel verlopen, Annsofie staat dag en nacht voor je klaar, als je vragen hebt, of graag iets anders kwijt wilt.

§ Hoe kon je reserveren bij de rattery? Ik heb voor beide nesten niet hoeven reserveren via haar website, dit was omdat ik reageerde op de foto's en ze mij al kenden.

§ Heeft de rattery vragen aan je gesteld over je eigen ratten, de verzorging en huisvesting? Annsofie wist al hoe ze kwamen te zitten, maar door kleine gesprekjes via de chat werd de rest ook wel duidelijk.§ Wat wordt als maximaal leeftijdsverschil aangehouden bij rittens? De jongste mag niet ouder zijn dan 3 maanden.

§ In welke kooien zitten de ratten en rittens bij de rattery en hoe was de inrichting? Er zijn een tal aan geweldige alu kooien in de rattery, en een aantal royal sweets. Ze heeft speciaal een alu laten bouwen voor bevallingen en opgroeiende rittens. Ziet er allemaal gelikt uit!

§ Was er de mogelijkheid om tussendoor te komen kijken naar de rittens? De mogelijkheid had er zeker geweest, helaas is belgie veel te ver met de trein. Rebel heb ik wel tussen door kunnen zien, dit kwam omdat het R1 nestje werd geboren en opgegroeid bij Gaia.

§ Hoe oud waren de rittens bij het ophalen en wat was hun gewicht Otello was al wat ouder toen ik hem kreeg, die woog 227 gram, rebel woog 135 gram toen Gaia hem bij mij thuis kwam brengen.

§ Heb je een stamboom gekregen van je ritten(s)? Van Otello heb ik geen stamboom gekregen, wel waren de ouders voor mij bekend. De stamboom van rebel word nog opgestuurd!

§ Waar komen de fokratten van de rattery vandaan? Haar eigen foksels of van bevriende rattery's.

§ Plaatst de rattery hun eigen volwassen ratteryratten uit of blijven ze tot hun overlijden in de rattery? Nee ze mogen oud worden in de rattery.

§ Waarom heb je uiteindelijk voor deze rattery gekozen? De rattery spreekt mij erg aan, omdat ze precies weet waar ze mee bezig is. Haar kennis is heel breed, en helpt ook echt iedereen waar ze kan. Haar keuzen zullen misschien niet iedereen doen aanspreken , maar omdat ze prima weet wat ze doet sta ik 100% achter haar. Haar ratten zijn stuk voor stuk prachtig gebouwd, fijn van karakter en hele mooie schatten. Ze fokt in eerste instantie voor haar zelf, en dat vind ik vooral heel goed! Geen mode kleurtjes, maar puur wat zij graag ziet en mooi vind.

§ Wat waren tijdens je zoektocht naar een rattery je eisen, wensen en verwachtingen? Voor mij is karakter en gezondheid het belangrijkst, kleurtje en patroontje kijk ik als laatst naar. Ik Wilde graag een maatje voor Scotch die al wat ouder was, en annsofie had nog wat otje te reserveren. Mijn verwachtingen van de rattery waren hoog, omdat ik zoveel goeds had gehoord en natuurlijk gezien had.

§ Zou je opnieuw reserveren bij deze rattery? Waarom wel/niet? Ik zal hier zeker weer reserveren, de ratten zijn enorm tam en knuffelbaar, ze zien er bovenal goed uit qua bouw en de kleurtjes komen vaak ook wel overheen met mijn wensen. Annsofie is een fijne meid, dus waarom niet?

§ Wat is de leeftijd en hoe is de gezondheid van de ratten, hebben ze al iets gemankeerd tot nu toe? Mijn oudste ratten zijn 1,5 jaar, deze zijn in combi met rattery neraida. Het Was een E/P nest. Deze 2 schatten doen het goed, helaas overleed Eclipz. een week naar haar operatie ( melkklier tumor verwijdert ). Otello, was gezond helaas door brute pech moest ik hem al gauw verliezen. Zijn luchtpijp werd geperforeerd door iets uit de voeding, waardoor hij is gestikt . Rebel is een enorme flinke goed gebouwden vent , en prima in gezondheid.

§ Kun je de karakters van de ratten omschrijven? Otello was een acrobaatje die graag de clown uit hing, heerlijk op je schouder mee liften richting de bank, zodat hij je helemaal kon aflebberen met ratten kusjes. Rebel is wat ondeugender , haalt echte ratten streken uit in de kooi. Hangmatten vind hij niet alleen lekker om in te slapen, maar ook om te slopen. Hij vind spelen met het baasje erg leuk, maar kusjes geven doet hij nog niet zo erg. Hij is ook nog niet zo heel lang hier, dus ik verwacht dat hij het prima gaat doen als knuffelbeertje.

§ Hebben de ratten problemen (gehad) met hun kooigenoten of naar mensen? Intro's gingen vrij gemakkelijk, Otello was wat onderdaniger dan rebel, maar in beide situaties heeft het niet voor problemen gezorgd.

by Karina on Ratten.nl

Ik heb 2 bp meiden die super aanhankelijk zijn, ze kunnen geen aandacht genoeg krijgen.

Het reserveren bij de rattery ging heel goed en vriendelijk. Ook op vragen over de ratjes of gezondheid van de dieren krijg je een goed en vriendelijk antwoord, en veel nuttige tips. Je hoeft bij vragen ook nooit lang op antwoord te wachten. Je krijgt regelmatig updates van je ritten met foto's.