Registratieprocedure, graag eerst even lezen!

Voor het registreren graag eerst de forumregels doorlezen. Dit om het forum voor zowel de bestaande als nieuwe leden zo gezellig mogelijk te houden.

Moderator: Denise

Gebruikersavatar
Denise
Ratmin
Ratmin
Berichten: 22873
Lid geworden op: di 16 aug 2005, 17:06
Ratten: 13
Geboortejaar: 1962
Locatie: Huizen
Contacteer:

Registratieprocedure, graag eerst even lezen!

Berichtdoor Denise » zo 30 okt 2011, 02:18

Iedereen met of zonder ratten mag zich aanmelden voor dit leuke rattenforum.
Registreren mag vanaf de leeftijd dat je kunt lezen en schrijven. Tijdens de registratie wordt gevraagd of je voor of na een bepaalde datum geboren bent. Tot 13 jaar kom je in de COPPA gebruikersgroep. Na het registreren ontvang je een mail met een activatielink of - als je hebt aangegeven jonger te zijn dan 13 jaar - een formulier. Dit formulier moet door één van de ouders ingevuld worden en gemaild worden naar de beheerder.

Wat is COPPA?
COPPA is een Engelse afkorting van "Child Online Privacy and Protection Act". Dit is een Amerikaanse wet van 1998 die websites verplichten wanneer ze eventueel gegevens kunnen verzamelen van jongeren onder de 13 jaar, dat de ouders van deze jongeren eerst schriftelijke of op een andere manier toestemming geven, zodat de ouders weten dat er gegevens worden verzameld van hun kind die jonger zijn dan 13 jaar.


Het gebeurd regelmatig dat nieuwe leden bij de registratie aangeven dat ze na 2003 geboren zijn. Voor de duidelijkheid, dan geef je dus aan jonger te zijn dan 13 jaar en kun je het forum nog niet op.
Ik krijg dan een mail met de opmerking dat hij/zij toch echt oud genoeg is om geen toestemming te hoeven vragen, niet doorhebbende dat ze het zelf foutief aangegeven hebben. Het té snel willen registreren en daardoor niet goed lezen kost de beheerder veel tijd, aangezien de account handmatig aangepast moet worden. Het nieuwe forumlid moet eerst in de juiste groep geplaatst worden, uit de verkeerde groep verwijderd worden, de rang moet aangepast worden en vervolgens moet de account geactiveerd worden. Dit gebeurt meerdere malen per week en is niet alleen ten nadele van de beheerder, maar ook van het nieuwe forumlid, aangezien je dan het forum nog niet op kunt. Zeer vervelend mocht je medisch advies nodig hebben.

Lees daarom duidelijk de instructies door als je je gaat aanmelden, kost iets meer tijd maar gaat veel sneller. ;)

Terug naar “Forumregelement”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten