Rattery 30 Seconds to Rats (voorheen Pantani’s en Braveheart)
Eigenaar Inge
Woonplaats Maldegem (België)
Website http://30seconds2rats.jimdo.com
Voorstelbericht van de rattery:
(Nog) geen info. De rattery kan indien gewenst een introductie over de rattery mailen naar info @ ratten.nl

 

 

 

 

Let op: Lees voor het invullen van de review eerst de pagina met review tips!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Ratten.nl
Average rating:  
 8 reviews
by Katharina on Ratten.nl
french & fuzzel
Leeftijd en gewicht van de rittens bij het ophalen: 125gr 6weken
In wat voor kooien zitten de rittens en volwassen ratten bij de rattery: grote kooien
Zou je opnieuw bij deze rattery reserveren en waarom wel/niet: zeker en vast!

Hoi,

Ik mailde met deze rattery echt ontzettend veel!
We hadden al ratten gehad maar telkens pech ermee dat ze vroeg heen gingen. ( We wisten niet beter dan er van de winkel te kopen).
Ze toonde ontzettend veel geduld en gaf ons veel raad.

Eenmaal daar aangekomen, werden we vriendelijk ontvangen en mochten we alle ratten bezichtigen.
Ze gaf ons heel uitgebreid uitleg.

Eenmaal thuis lieten we de rittens eerst de eerste dagen wat gerust in hun kooi.
dag 3 kwamen ze al heel blij op ons afgerend als we de deurtjes hadden opengezet.
Ze gaan mooi op hun bak voor hun behoeftes en toen we met de hond naar de dierenarts gingen en hun meenamen voor een boekje voor hun te laten maken.( Omdat wij veel op reis gaan en ze dan mee gaan )
Kregen we te horen dat ze er uitstekend uit zagen en zeer lief waren!
Hij had zo gezonde en mooie ratten nog niet op bezoek gehad.

Dus wij zijn heel content!

by Meduusje on Ratten.nl
Skadhi en Sini
Leeftijd en gewicht van de rittens bij het ophalen: 2 maand en 3 maand
In wat voor kooien zitten de rittens en volwassen ratten bij de rattery: Niet gezien
Zou je opnieuw bij deze rattery reserveren en waarom wel/niet: Neen, weinig info, ritten ziek, geen follow up

Ik wou terug beginnen met ratjes, liefst opvangratjes maar met dat het voor mijn toenmalige vriend de eerste ratjes toch maar voor rattery ratjes gegaan.

Wat rondgekeken welke in de buurt lagen, wat reviews gelezen, en 30str leek mij wel ok. Gemaild en ze had nog rittens zitten. Dus gaan kijken, compleet verliefd geworden. Een exacte geboortedatum kon ze niet zeggen want ze had nesten samen gezet. De rittens zaten en duna's dus konden niet klimmen. Deze waren ook niet echt proper en zaten echt veel in 1 duna.

Dus toch twee rittens mee naar huis genomen. Vanaf dag 1 vond ik dat Sini wat nieste, toen ze na een paar dagen amper reagereerde naar de DA geweest.

Kuurtje ab was toch nodig.

Toen ik haar hiervan op de hoogte stelde kreeg ik verwijten naar mijn kop, ze hadden teveel in de toch gezeten tijdens het transport want bij haar waren ze gezond. We stonden voor de deur geparkeerd en thuis ook... En hadden een goede transportbox mee.

Dag later toch bericht op haar facebook dat een volwassen man en ritten ziek bij haar waren vertrokken dus om alle recent verhuisde ratjes in de gaten te houden... Dus de verwijten naar mij toe waren kompleet ongegrond maar sindsdien nooit meer iets gehoord van haar.

Dus nee ik haal er geen ratten meer

by Jerry on Ratten.nl

Ik heb 3 dames uit het e nest en ik ben ook heel tevreden over deze rattery. Alles ging gewoon heel simpel en gezellig, alles dat ik wilde weten werd beantwoord en de mevrouw nam alle tijd voor me.

Thuis zijn de meisjes heel aanhankelijk en vooral heel druk hihi , ze spelen en willen maar bij mij zitten , dus precies dat wat ik leuk vind in een rat.

Hoe de gezondheid verder gaat moeten we natuurlijk afwachten want ik heb ze net een half jaar maar tot nu toe is alles helemaal goed met ze dus ik verwacht niet al te veel probleempjes met ze.

De volgende keer (als ik eindelijk mijn grote nieuwe kooi heb) ga ik weer hier naartoe want ik vind het helemaal prima en ook nog vlakbij gelukkig.

by Renate on Ratten.nl

Hallo, Ik heb een maand of drie geleden 2 ratjes gehaald hier bij deze rattery uit het H-nest en ik ben er heel blij mee.

Ze zitten de halve dag op mijn schouders en zijn van niets bang en tjonge tjonge wat zijn ze schattig, ik ben zo blij met deze twee kindjes hier in huis.

Toen ze net hier waren wist ik eigenlijk al dat het goed was want ze wilde liever niet in de kooi maar vonden het op mijn schouder, schoot, hoofd en ga zo maar door, veel leuker hihi.

De kleine ratjes staan allemaal naast de zetel in de woonkamer dus zijn de hele dag bij mensen in de buurt en als je dichterbij komt springen er allemaal kleine ratjes naar de deur van de kooien, zo leuk om te zien allemaal.

Ik heb een stamboom gekregen maar daar hecht ik niet zo heel veel waarde aan persoonlijk, ik denk dat dat belangrijker is voor fokkers dan voor mensen die leuk een ratje willen hebben ,maar dat is mijn persoonlijke opinie.

Ik denk dat als ik weer een keer toe ben aan nieuwe ratjes , ik vast weer bij deze mevr uitkom want ze zijn gewoon leuk.

by Linda on Ratten.nl

Ik heb twee leuke mannen uit het F nest en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was over he er daar met de dieren wordt omgegaan.

Geen geheimschrijverij maar gewoon alles eerlijk van daar hangt een lange stamboorm aan en daar niet dus de reserveerder wordt goed op de hoogte gesteld zodat je je eigen keuze kunt maken.

Nou, die keuze heb ik dus gemaakt en wat ben ik blij met Flap en Fief , ze liggen geweldig in de groep.

Het was eigenlijk een intro van niets dus keurig opgevoede ratjes die al duidelijk wisten hoe ze zich moesten gedragen tussen grotere heren.

Ik weet zeker dat ik nog meer ratjes daar ga halen

Voor mij is Inge gewoon een leuk mens met leuke ratjes en daar gaat het om voor mij, ze moeten gezond en lief zijn en dus zat ik hier goed. Verder weet ik niet zo veel te schrijven ,maar ik ben blij met mijn twee kleine gekkerds in de kooi...

by Richard on Ratten.nl

Ik heb mijn eerste Martertje (Flame uit het F-nest) hier gehaald en ik moet zeggen het is een schatje en ik ben er erg blij mee.

De kooien zijn giga waar de dieren inzitten (heel indrukwekkend) , een wand vol met een reuze alu kooi in vakken verdeeld met trappen en ik weet niet wat nog meer en allemaal blije diertjes.

De rittens staan in verschillende klimkooien naast de zetel zodat die werkelijk de hele dag aandacht hebben en drukte om zich heen waardoor de rittens bij je thuis al aan alle geluiden gewent zijn.

Wat ik heel prettig vind is dat ik zelfs op de hoogte wordt gehouden over de nestgenoten als er iets is zodat ik weet hoe het met mijn rat haar lijn is.

Al met al, een hele positieve ervaring deze rattery en zeer zeker niet de laatste ervaring kan ik nu al zeggen.

by Chrisd on Ratten.nl

• Uit welk nest (nestletter en/of geboortedatum) heb je rittens? Uit het H-nest(30-08-12)

• Hoe was het contact met de rattery tijdens het nestje en heb je nu ook nog contact met ze? er was zeer intense correspondentie met de rattery totdat ik het Ritten had.Er is nu nog heel fijne contact met ratterie.• Hoe kon je reserveren bij de rattery? Eerst gevraagd op forum en dan via mail.

• Hoe kon je reserveren bij de rattery? Via Forum en mail waren alle vragen beantword ,die ze nog wou weten.Maar ze kende mij al van de shows bij the I.R.F.

• Was er de mogelijkheid om tussendoor te komen kijken naar de rittens? Ja zeker,alleen ik woonde te ver weg.Er werden zeer regelmatig foto's van mijn gereserveerde ritten gemailt,hoe hij het deed.

• Hoe oud waren de rittens bij het ophalen en wat was hun gewicht. het was 1 ritten man en die was 7 weken.Tja het gewicht....sorry dat is al weer een poos geleden en ik had hem niet gewogen toen die hier kwam.Maar hij zag er heel goed uit.

• Heb je een stamboom gekregen van je ritten(s)? Nee,Vond ik niet nodig.en dat werd gerespecteerd.

• Waar komen de fokratten van de rattery vandaan? Eigen fok.

• Wat is de leeftijd en hoe is de gezondheid van de ratten, hebben ze al iets gemankeerd tot nu toe? hij is nu:7 mnd.heeft nog geen verkouwtheid, abces of wat dan ook,wat ratten kunnen krijgen gehad en tot nu toe nog kerngezond.

• Kun je de karakters van de ratten omschrijven? De Rat is zeer aanhankelijk en vriendelijk en zacht van aard.een echte tweil.hij ligt ook heel goed in the groep.

• Hebben de ratten problemen (gehad) met hun kooigenoten of naar mensen? Van dag een niet niet,in tegendeel,eigenlijk veel te lief voor andere ratten en heel aanhankelijk(staad al bij karakter e.z.v.)tot nu en nog.

by Vera on Ratten.nl

• Uit welk nest (nestletter en/of geboortedatum) heb je rittens?

S-nest (10-3-2011) en F-nest (16-9-2011)

• Hoe was het contact met de rattery tijdens het nestje en heb je nu ook nog contact met ze?

Heel goed contact, en ik heb nog steeds contact met de rattery

• Hoe kon je reserveren bij de rattery?

Via mail... We kenden elkaar al redelijk goed via de forums.

• Heeft de rattery vragen aan je gesteld over je

Dit wist ze al, vanuit mijn berichten op de forums, ze had al foto's gezien.

• Was er de mogelijkheid om tussendoor te komen kijken naar de rittens? Ik ben niet bij Inge thuis geweest... ik had een volwassen ventje gereserveerd en op eigen verzoek heb ik Inge een ander ventje erbij laten selecteren, welke het beste paste, qua karakter. Op de dag van een beurs is Inge tussendoor van de beurs weggegaan en heeft me de ratten overhandigd op het treinstation. De ratten zijn NIET bij de beurs binnen geweest, maar zijn in een (verwarmde) auto gebleven, met uiteraard toezicht. Ze zaten in een duna met voldoende eten en drinken en schone bodembedekking.

• Hoe oud waren de rittens bij het ophalen en wat was hun gewicht?

Sylvester was een maand of 8-9 oud en Fritz was een maand of 3. Gewichten weet ik niet meer, maar ze waren i.i.g. goed op gewicht en voelden goed doorvoed aan en zagen er prima uit.

• Heb je een stamboom gekregen van je ritten(s)?

Ja, papieren stamboom, netjes geplastificeerd.

• Waar komen de fokratten van de rattery vandaan?

Bevriende ratteries, eigen nestjes.

• Wat is de leeftijd en hoe is de gezondheid van de ratten, hebben ze al iets gemankeerd tot nu toe?

Fritz is helaas overleden.. heb hem in laten slapen toen hij 1,5 was.. hij had een grote tumor bij zijn oor (ZGT). Sylvester is nu 2 jaar en 1 maand en in perfecte gezondheid. Hij heeft 1x een abces op zijn kont gehad, maar dit kwam door een vechtpartijtje... abces is toen operatief verwijderd en Sylvester herstelde zeer snel.

• Kun je de karakters van de ratten omschrijven?

Fritz was echt zo ongelofelijk makkelijk naar andere ratten... en ook voor andere dieren en mensen was hij bijzonder lief, een echte knuffel. Sylvester was in het begin toen hij hier was iets verlegen, maar hij heeft zich ontpopt tot een allemansvriend, zowel voor ratten, andere dieren en mensen. Hij is een tijdje de alfa geweest van mijn groep en hij deed dit met zeer zachte hand.

• Hebben de ratten problemen (gehad) met hun kooigenoten of naar mensen?

Nee, totaal niet. Sylvester was wel ietsjes verlegen in het begin, maar dit was al snel weg.