Rattery Razzy
Eigenaar Ilona
Woonplaats Bleiswijk
Website http://ratteryrazzy.nl
Voorstelbericht van de rattery:
(Nog) geen info.

 

 

 

 Let op: Lees voor het invullen van de review eerst de pagina met review tips!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Ratten.nl
Average rating:  
 2 reviews
by Isabel de Smit on Ratten.nl

Uit welk nest (nestletter en/of geboortedatum) heb je rittens? Ik heb rittens uit het F-nest.

Hoe was het contact met de rattery tijdens het nestje en heb je nu ook nog contact met ze? Het contact voor het nestje was al heel goed. Ik zocht namelijk rittens en kwam al vrij snel bij Razzy uit. Helaas waren alle nestje al helemaal gereserveerd. Toch wilde Ilona mij op de lijst zetten indien er rittens vrij kwamen. Ondanks dat ik nog niet zeker wist uit welk nest ik rittens zou krijgen of dat ik überhaupt rittens zou krijgen heb ik veel contact gehad. Ik had namelijk verschillende vragen over de kooi, speeltjes, voer enzovoorts. Ze mailde mij meestal direct terug. Ook nadat ik de ratten thuis had mailde we nog met elkaar. Later werden dit ook prive berichten via facebook. Meestal over de ratten, maar ook andere onderwerpen kwamen aan bod.

Hoe kon je reserveren bij de rattery? Om te reserveren vul je een vragenlijst in op de website. Daarna kreeg ik een mail dat alles goed was. en dat ik op de lijst stond.

Heeft de rattery vragen aan je gesteld over je eigen ratten, de verzorging en huisvesting? Ja, door middel van een vragenlijst en ze vroeg een foto van de kooi. Naderhand heb ik meerdere foto´s doorgestuurd, ook via facebook en het forum.

Indien van toepassing, is gevraagd of je een leeftijdsgenootje had bij het reserveren van één ritten? Is wel gevraagd, maar ik had nog geen ratten.

In welke kooien zitten de ratten en rittens bij de rattery en hoe was de inrichting? In een zelfbouw alu. Ik zag en zie de kooi als groot voorbeeld. Ik hoop dat ik ooit plek heb voor zoveel ruimte voor de ratjes. De inrichting heb ik ook meegenomen naar de inrichting van mijn eigen kooi.

Was er de mogelijkheid om tussendoor te komen kijken naar de rittens? Ik kreeg een uitnodiging om te komen knuffelen met de rittens en dat heb ik ook gedaan. Er zaten al gauw een paar rittens in mijn vest lekker te slapen.

Hoeveel nestjes waren aanwezig op het moment van bezoek? 3, diegene waar mijn rittens in zaten en twee net geboren.

Hoe oud waren de rittens bij het ophalen en wat was hun gewicht? 6 weken oud met de gewichten van 166, 169 en 158 gram.

Heb je een stamboom gekregen van je ritten(s)? Ja, bij elk ritten eentje. Dus drie in totaal.

Waar komen de fokratten van de rattery vandaan? Van eigen nesten en andere rattery´s.

Plaatst de rattery hun eigen volwassen ratteryratten uit of blijven ze tot hun overlijden in de rattery? Ze blijven in de rattery

Waarom heb je uiteindelijk voor deze rattery gekozen? Het was ten eerste een duidelijke website en ze zat in de buurt. Daarna verliep het contact heel erg leuk. Elke rattery heeft natuurlijk leuke ratten, maar toen ik daar was met de knuffeldag viel me wel op hoeveel liefde ze heeft voor ze en hoe leuk alle ratten waren.

Wat waren tijdens je zoektocht naar een rattery je eisen, wensen en verwachtingen? Mijn eisen waren natuurlijk een stamboom, omdat ik geen brookfok ratten wilde hebben. Verder zocht ik leuk contact, waar er naar je geluisterd wordt en je vragen snel worden beantwoord. Natuurlijk zocht ik ook naar hele lieve tamme ratten die worden geboren in een meer dan ratvriendelijke omgeving. Maar dat spreekt voor mij vanzelf.

Zou je opnieuw reserveren bij deze rattery? Waarom wel/niet? Ja, ik heb stiekem al gekeken naar de aankomende nestjes en al interesse getoond in twee nestjes.

Wat is de leeftijd en hoe is de gezondheid van de ratten, hebben ze al iets gemankeerd tot nu toe? 12 weken, dus ze zijn nog heel jong. Gelukkig zijn ze nog helemaal kerngezond.

Kun je de karakters van de ratten omschrijven? De eerste dag liepen ze al meteen mijn hand op. Soms schrikken ze nog wat als ik opeens voor de kooi sta, maar ze komen wel meteen nieuwsgierig kijken en aaien wanneer ze slapen is geen probleem. Nu 12 weken later is er niks meer onderzoekend te bekennen. Ze klimmen en klauteren meteen de kooi uit zodra deze open staat. Ook loslopen op de bank vinden ze leuk en springen dan alle kanten op. Op eten zijn ze helemaal dol, dat vallen ze iedere keer als gekken aan. De verschillende karaktertjes zijn ook duidelijk te merken. Waar Thor meteen aan komt rennen als ik er ben, is Odin lekker lui. Die ligt het liefst in een hangmat of sputnik naar je te kijken, tenzij er eten is. Dan komt hij ook wel even buurten. Loki zit een beetje tussenin, hij komt vrijwel meteen naar de deur, maar Thor is altijd de eerste. Odin laat zijn buikje ook lekker aaien, maar zijn broertjes zijn daar nog wat te druk voor.

Hebben de ratten problemen (gehad) met hun kooigenoten of naar mensen? Nee het zijn enorme knuffelkonten.

by Marita Dijkstra on Ratten.nl

Ik heb twee dames uit het A-nest van Rattery Razzy. Deze rittens zijn geboren op 15-02-2013.

De site van de rattery is duidelijk en overzichtelijk. Met regelmatige updates over het aanwezige nestje.

Je kan reserveren via de site met een formulier met heldere vragen. Indien er onduidelijkheden zijn zal de eigenaresse extra vragen stellen om zo zeker te zijn dat het goed zit ook informeert ze je over het houden van ratten (bij eerste ratten).

Na reservering word je per mail of indien mogelijk op andere wijze op de hoogte gehouden hoe het de (aanstaande) moeder en rittens vergaat. Vele foto's worden op de site getoond en er word per week een update gegeven,

Als de rittens 3 weken oud zijn wordt er een knuffeldag gehouden waarbij zowel de reserveerders als bekende aanwezig zullen/mogen zijn.

Dit word in overleg met de reserveerders gepland en als je niet kan is de eigenaresse bereid een andere datum met de reserveerder apart te plannen.

Bij het knuffelen word goed gelet op het verdelen van de aandacht en of er eventueel een klik is tussen reserveerder en een ritten. Ook de moeder en de andere ratten die in de rattery wonen worden even lekker geknuffeld.

Als iedereen gekozen heeft maakt de eigenaresse een persoonlijke pagina aan met daarin foto's van de ritten(s) per week en krijg je updates over jouw ritten(s) met foto's per mail. Dit is natuurlijk erg leuk. Ook probeert ze je ongeveer te vertellen hoe jouw rittens zijn in karakter.

Ongeveer een week voor de ophaaldag krijg je een mail met alle info voor het grote moment.

Hier staan o.a. in hoelaat je je rittens mag ophalen en evt. andere info.

Op ophaaldag word je ontvangen en word het contract ondertekent erna mag je, nadat de eigenaresse even goed afscheid genomen heeft, met je rittens naar hun nieuwe huisje vertrekken!

Al met al een goede rattery die als ze het met al haar nestjes zo doet zeker een heleboel rattenbaasje lieve leuke rittens zal bieden!

Zelf geniet ik ontzettend van mijn eerste meiden!