Rattery Riezz en Ratzz
Eigenaar Riezz Kienhuis
Woonplaats Sas van Gent
Website www.ratteryriezzenratzz.nl
Voorstelbericht van de rattery:
(Nog) geen info. De rattery kan indien gewenst een introductie over de rattery mailen naar info @ ratten.nl

 

 

 

 Let op: Lees voor het invullen van de review eerst de pagina met review tips!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Riezz en Ratzz
Average rating:  
 3 reviews
by Julie on Riezz en Ratzz
Gobi en Ganesh
Leeftijd en gewicht van de rittens bij het ophalen: 6 weken
In wat voor kooien zitten de rittens en volwassen ratten bij de rattery: alu kooien, zowel de rittens als volwassen dames
Zou je opnieuw bij deze rattery reserveren en waarom wel/niet: zeker weten, helemaal top

Vanaf moment één supergoed contact met Riezz. Hij is echt heel vriendelijk en geeft duidelijke informatie vanuit zijn eigen ervaringen met het houden van ratten. Alles is altijd zeer openhartig en eerlijk verlopen. Ook het eerste 'real life' contact verliep heel vlot, enorm gastvriendelijk en warme persoon.
Ik heb twee rittens van deze rattery die op dit moment 4 maand oud zijn. Het zijn al grote kerels van +- 460 gram en ze hebben een waanzinnig tof karakter. Ganesh is de ultieme stuiterbal en loopt graag te piepen in de kooi, ik vind het wel fijn omdat het leven in de brouwerij brengt. Gobi heeft een wat rustiger karakter maar is aandachtsgeil tot en met, hij komt meteen naar de deuren van de kooi als ik de kamer in stap om een aaitje te kunnen meepikken.
Verder zijn de heren nooit echt angstig geweest en waren ze vanaf dag 1 heel erg op mij gericht. Likjes geven ze à volonté en ze vinden het heerlijk om op mij te klimmen, op m'n schouder te zitten, in mijn haar te wroeten, in mijn mouwen te klauteren, ....
Kortom: fantastische ratjes!
Terwijl de rittens nog in de rattery waren, werden er, letterlijk, honderden foto's gepost van die periode. Ik vond dit heel leuk omdat ik het nestje zo van dag tot dag kon opvolgen en de veranderingen kon zien tijdens het opgroeien.
Verder worden de ratten bij Riezz thuis heel goed verzorgd. Hij heeft enkel dames, die staan bij hem in de woonkamer en zitten in een mooie grote aluminium kooi die leuk is ingericht. Ze krijgen kwaliteitsvol droogvoer en worden ook verse groenten en fruit bijgevoederd. Tijdens mijn bezoek mocht ik zijn dames eens aaien en vasthouden, en ook die ratten waren echt heel lief en op mensen gericht. Voor ik het wist zat er eentje op mijn schouder. Je ziet en voelt dat Riezz veel van zijn ratten houdt en er ook veel tijd voor vrijmaakt.
Ik ben zeer tevreden over Riezz & Ratzz en zal hier in de toekomst zeker opnieuw reserveren.

by Inge on Riezz en Ratzz
Galahad
Leeftijd en gewicht van de rittens bij het ophalen: 6 weken
In wat voor kooien zitten de rittens en volwassen ratten bij de rattery: Ruime aluminium kooien
Zou je opnieuw bij deze rattery reserveren en waarom wel/niet: Absoluut wel, toffe mensen, toffe dieren

Niks verkeerd te zeggen over deze Rattery. Riezz en ik kennen elkaar ondertussen al een aantal jaren, en ik heb al diverse ratjes van hem gehad waar ik altijd tevreden over ben geweest. Zo ook over Galahad, een zwart berken dumbo ventje met een super tof karakter. Alle rittens van dit nest waren super vriendelijk, totaal niet angstig, maar lekkere stuiterballen en dus heerlijk tam, en ook 100% gezond. Galahad is een mooie jonge kerel aan het worden, heel lief voor soortgenoten en ook voor mensen. Hij is wel een klein beetje op zichzelf, maar oppakken, zoentjes en knuffels in ontvangst nemen vind hij duidelijk zalig. Het contact met Riezz is altijd perfect in orde. De kooien zijn altijd schoon en fris, en de ratten en rittens ontbreekt niets, ze krijgen voer van hoge kwaliteit, en hebben een prachtige gezellig ingerichte kooi. Op elk vlak een Rattery om aan te prijzen bij mensen die ook ratjes zoeken.

by Britt on Riezz en Ratzz
Fray en Fog
Leeftijd en gewicht van de rittens bij het ophalen: 140/150 gr
In wat voor kooien zitten de rittens en volwassen ratten bij de rattery: ruime aluminium kooi
Zou je opnieuw bij deze rattery reserveren en waarom wel/niet: Ja 100%

Wij als gezin waren vooral op zoek naar een rattery met hart voor de diertjes en niet al te zakelijk want heel veel eisen die er gesteld worden vinden wij persoonlijk onzin.
Contracten en zo zijn absoluut niet wetsgeldig want er is geen advocaat of notaris bij betrokken en volgens de wet is een dier helaas net zoiets als een tafel kopen ,dus van veel door fokkers verzonnen regeltjes worden mijn man en ik een beetje moe, maar moet iedereen zelf weten, het is gewoon niet ons ding om aan deze dingen mee te doen.
Wij kozen voor Riezz en Ratzz omdat zijn hele idee van fokken ons aanspreekt en eigenlijk alles wel duidelijk was door de zoals hij zelf noemt enorme lappen tekst.
Het contact was zeer vriendelijk uitgebreid en eerlijk over stambomen etc etc en na een tijdje heen en weer te hebben gemaild over wat voor kooi,voer etc (Riezz wordt namelijk hysterisch van de Remy kooi) we van plan waren te gebruiken kwamen wij op de wachtlijst voor het F nestje.
Als we wilden komen kennismaken met de rittens mochten we langskomen en dat hebben we ook gedaan toen de mannen 4 weken waren.
Er was 1 nest aanwezig omdat de andere dame niet zwanger was geworden, maar Riezz fokt maar weinig dus hij is geen grootfokkerij gelukkig.
De rittens zijn gek, een ander woord is er niet voor deze kleine donderstenen en dat hoor je dus van iedereen die rittens van hem heeft, maar ik denk stiekem dat hij de hele dag met de kleintjes op schoot of zo zit.
Bij het openen van de kooi springen de rittens dus bijna in je armen (nu ze groot zijn nog steeds als zijn ze nu iets zwaarder dan toen) .
Vanaf dag 1 hebben we iets van 300 foto's kunnen bekijken via een fotowebsite waar hij voor de reserveerders bijna dagelijks foto's post.
De rittens waren helemaal gezond en inderdaad geen mijt of iets dergelijks en verre van schuw en bij afhalen met 6 weken beiden rond de 140/150 gram .
Stamboom kon ik gewoon opvragen bij de rattery van de dekman , maar ik hecht daar persoonlijk dus niet al te veel waarde aan, maar ook dat is persoonlijk en dat komt door de valse stambomen die ik vroeger meekreeg met mijn rittens.
Riezz zijn eigen ratten staan in een mega aluminium kooi in de huiskamer dus je kunt de moeder zien en de rest van de bende die dus ook allemaal naar de deuren rennen om aandacht, er gaan geen oudere ratten weg want Riezz fokt eigenlijk om zijn eigen kooi te bevolken dus een klein nest is pech voor de reserveerders en daar is hij ook erg duidelijk over bij de eerste kennismaking, het zijn en bljven zìjn huisdieren en geen fokmodellen voor het geld.
Wat ik ook wel erg fijn vind is , is dat Riezz zelf zo nu en dan een email stuurt om te vragen hoe het met Fray en Fog gaat dat heb ik vroeger met onze oude ratjes eigenlijk nooit meegemaakt, dan kwam het contact altijd van onze kant.
Je kunt hem ook altijd mailen met een vraag over de diertjes als je even niet weet wat je aanmoet met iets.
Onze mannen zijn nu 1 jaar en 10 maanden en Fray heeft een longontsteking gehad een half jaar geleden of zo en verder is er eigenlijk nog niets aan de hand, ja ze worden iets te dik en ouder in hun gedrag maar dat is logisch.
De ratten hebben hier nog nooit gebeten naar mens of elkaar en ik weet zeker dus dat als wij toe zijn aan nieuwe huisgenootjes dat ze toch echt weer van Riezz afkomen, dus ik hoop dat hij nog lang doorgaat met fokken.
Ik denk dat ik zo alles wel heb verteld , ik heb dus een top ervaring met deze rattery en beveel Riezz ook van harte aan.