Rattery Topolino
Eigenaar Carmelina
Woonplaats Elst
Website http://ratterytopolino.nl
Voorstelbericht van de rattery:
(Nog) geen info.

 

 

 

 Let op: Lees voor het invullen van de review eerst de pagina met review tips!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Ratten.nl
Average rating:  
 2 reviews
by Christy on Ratten.nl

Wij hebben twee rittens van rattery Topolino, Luna uit het L-nestje en Jady uit het J-nestje.

We kregen regelmatig updates en foto's van de meisjes. We hadden eigenlijk gereserveerd voor het L-nestje, maar daar bleken maar twee vrouwtjes in te zitten. Een van die meisjes hebben wij gekregen en het andere meisje mochten we uit het J-nestje kiezen zodat we toch twee ratjes rond dezelfde leeftijd kregen. Het leeftijdsverschil is iets minder dan een maand.

Als je een ratje wilt reserveren, moet je een vragenlijst invullen zodat Carmelina weet dat ze goed terecht komen. Ook moet je een handtekening zetten voor je je ratje mee krijgt.

Bij Carmelina zitten de ratjes in ruime kooien in de woonkamer. Toen de rittenkooi open ging, wilden de rittens meteen eruit. Ook zaten Jady en Luna al samen, dus ze waren al aan elkaar gewend. Jady is een maandje langer bij Carmelina gebleven, zodat ze samen met Luna kon verhuizen. Ik mocht ook de volwassen ratten zien, ze kwamen meteen kijken toen het deurtje open ging. Ze liet me ook Warcee's broer zien, dat vond ik erg leuk.

De rittens hebben we meegekregen toen ze allebei ouder dan 6 weken en boven de 100 gram waren. Ook hebben we stambomen meegekregen van ze. De fokratten hebben allemaal een stamboom volgens mij.

Jady is nu 4,5 maanden en heeft nog niets gemankeerd. Ze is een heerlijk actief ratje. Ze haalt graag rattenkwaad uit met Warcee en rent graag in het loopwiel. Maar ze is ook wel in voor een knuffel. Als de deur opengaat komt ze zeker kijken en meestal klimt ze via je kleren of arm naar je schouder. Ze is een echte ontsnapper, als ze niet snel genoeg haar aandacht krijgt klimt ze op de kooi 😉 . Jady trekt vooral op met Warcee, echte partners in crime. Samen spelen, samen de kooi behangen met wc-papier enzovoorts. Ik moet vaak lachen om hun gekke streken.

Luna is nu 3,5 maanden en heeft ook nog niets gemankeerd. Ook Luna is heerlijk actief, houdt van rattenkwaad op zijn tijd en rent graag in het loopwiel. Ze geeft sinds kort ook kusjes en ze knuffelt graag met mij.

Het koppelen was geen enkel probleem. Bij de kennismaking in de badkuip gebeurde helemaal niets, ze zochten een plekje op om te slapen en daar lagen ze dan met zijn allen. De laatste koppeling met Yindee ging ook vrij snel. Ze zijn niet erg dominant. De ratjes liggen meestal met zijn vijven te slapen, heel lief bij elkaar.

Ik kan altijd met vragen bij Carmelina terecht, ze vindt het ook leuk om op de hoogte gehouden te worden. Ze is geïnteresseerd in hun gedrag, gezondheid en ze is gek op foto's en verhalen over ze!

by Marjoleine on Ratten.nl

Onze Cadillac en Caledonia komen van rattery Topolino.

Het reserveren hadden wij al gedaan voordat de planning echt bekend was. Wij wilde graag familie van de Rapalje's Leila en Lucille en dat wist Carmelina 🙂

Toen ze zijn geboren werden we op de hoogte gebracht en we kregen regelmatig een update met foto's. Ik ben twee keer komen knuffelen, wat natuurlijk heel gezellig en leuk is.

Carmelina vraagt met regelmaat hoe het met de dames gaat.

Cadillac en Caledonia zijn echt heerlijke ratten, lief naar ons en naar andere ratten en soms in voor iets stouts 😛