ratcity

Rattery Ratcity
Eigenaar Denise
Woonplaats Huizen
Website www.ratcity.nl
Voorstelbericht van de rattery:
Rattery Ratcity is een kleinschalige rattery in Huizen met ca. 4-6 nestjes per jaar. De nadruk ligt bij Ratcity op de enorm leuke karakters, de ratten zijn speels, maar ook heel aanhankelijk en een tikje brutaal. Ook de gezondheid is een punt waar veel rekening mee gehouden wordt, ratten zijn helaas diertjes met een zwakkere gezondheid dan het gemiddelde zoogdier. Je hebt tenslotte niets aan hele leuke ratten die snel ziek zijn, of gezonde ratten met een minder leuk karakter. We doen onze uiterste best om de beste combi’s van deze twee aspecten in de ouders terug te vinden. Alle ratjes in de rattery zijn in de eerste plaats onze huisdieren en alleen als ze leuk en gezond genoeg zijn dan zijn ze fokgeschikt. Wij plaatsen ook alleen rittens uit, nooit onze eigen volwassen huisdieren.
Let op: Lees voor het invullen van de review eerst de pagina met review tips!
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Ratten.nl
Average rating:  
 11 reviews
by Judith on Ratten.nl

Wij hebben 2 ratten uit het R3-nest, locatie Opmeer.Vanaf het moment dat wij hebben gereserveerd bij Mieke zijn we goed op de hoogte gehouden over de voortgang. Omdat wij i.v.m. familieverplichtingen niet op de geplande kijkmiddag konden komen mochten we op een andere avond langskomen voor een kennismaking. Mieke was erg gastvrij en liet ons gelijk de plek zien waar de ratten zitten. Ze verblijven in grote, schone en mooie kooien. Ze vertelde veel over de aanwezige ratten en nestjes. We konden goed merken dat Mieke erg dol op de ratten is en dat ze het leuk vond om informatie te delen. Het waren onze eerste ratten sinds hele lange tijd, en ook onze eerste ratten van een rattery, dus het was voor ons wel even aankijken hoe zo’n kennismaking in z’n werk gaat. Mieke stelde ons erg op ons gemak en liet ons weten dat we gewoon de ratjes mochten oppakken bijvoorbeeld. Tijdens de kijkavond konden we ook onze voorkeur aangegeven.Bij het ophalen van de rittens (ze waren toen 6 weken oud en zwaarder dan 100 gram) kregen we een blikje applaws en een zakje ratcity-voer mee. Mieke gaf ons haar telefoonnummer en benadrukte dat we haar altijd konden bellen, mocht er iets aan de hand zijn. Ook kregen we een stamboom, zodat we precies konden zien waar uit welke lijn onze ratten uitkomen. Dit geeft ook aan dat de rattery zelf goed de lijnen in de gaten houdt. Ik vond ook dat Ratcity heel duidelijk hun fokdoelen uiteenzet op de website. Dit blijkt ook uit de vragenlijst die ze na 1,5 jaar zullen toesturen, ze houden de lijnen dus goed in de gaten. Als reserveerder moet je bovendien een vragenlijst invullen op het moment van reserveren. Hier blijkt uit dat het ze niet alleen om goede lijnen gaat, maar dat het voor de rattery minstens zo belangrijk is dat de ratten goed terecht komen. Door te wijzen op de verantwoordelijkheid (ook financieel) die je als rattenbaasje hebt voorkomen ze ook eventuele impulsaankopen.Onze ratten zijn nog geen half jaar oud dus over de gezondheid kunnen we nog niet veel zeggen. Tot nu toe hebben we ieder geval geen gezondheidsproblemen gehad. Ze zijn erg lief en tam (ze bijten bijvoorbeeld niet). Nieuwsgierigheid staat bij de ratjes voorop en wint het altijd, dat is erg leuk om te zien.Kortom: een hele fijne en goede rattery!

by Greetje on Ratten.nl

Ik heb drie schatten van meiden uit het Q3 nest.

Ik heb eerder ratten van een rattery gehad, maar de meiden die ik nu heb zijn zo sociaal en lief en geweldig.Denise zorgt goed voor haar ratten en hun offspring en je kunt er van uit gaan dat je gezonde, lieve en ook nog eens leuke ratjes bij haar meekrijgt.

by fam. Homan on Ratten.nl

Wij hebben zes ratten bij Ratcity vandaan. F2 nest, Q2 nest en G3 nest, Bij alle drie de locaties vandaan.

Bij allemaal zijn we met lieve, sociale ratjes de deur uit gegaan. Een ratje is ruim drie jaar geworden en nooit ziek geweest.

Momenteel hebben we een rat van bijna 2,5 jaar oud en nog gezond.

We zijn erg tevreden over Ratcity en krijgen binnenkort weer twee rittens.

by Johan en Dorien on Ratten.nl

Wij hebben twee dames uit het O-nestje. Geboren in oktober 2013. Lokatie Opmeer.De twee rittens zijn begin december verhuisd van de rattery naar ons huis. Twee weken daarvoor hebben we al kennis mogen maken met de rittens tijdens de knuffelmiddag. Toen al waren ze supertam en lief. Eenmaal thuis zijn ze geen moment bang geweest voor mensenhanden.Ze kruipen over je heen, in je trui en eten voor 10. Vachtjes glimmen en ze zijn gezond. Ze kunnen het ook prima vinden met onze oudere dames en stelen nu het voer al uit hun bek. Kortom, een toprattery!!

by Nancy van Driel on Ratten.nl

Wij hebben twee rittens uit het H3 nest geboren op 28-03-2013.

Ze komen uit locatie Opmeer.

Onze Hunter en Houston zijn twee super lieve, mooie en sociale mannen geworden. Vanaf het moment van de reservering tot aan het ophalen zijn we altijd op de hoogte gehouden hoe het ging met het nest. Ook vonden we de knuffelmiddag super leuk!Ook als je je rittens eenmaal thuis hebt kun je altijd contact opnemen voor vragen en je krijgt ook snel een antwoord.

Dit waren onze eerste rittens gefokt door Ratcity maar zeker niet de laatste.

Ik kan iedereen deze rattery dus aanraden

by Berenice on Ratten.nl

Ik heb twee dametjes gehad uit het E2 nest.

Enorme lieve dames waren het waar ik helaas al afscheid van heb moeten nemen.Denise runt haar rattery met een enorme liefde voor ratjes en streeft er echt naar gezonde lieve ratjes op de wereld te zetten.Als je vragen hebt zal ze je altijd helpen en dat gaat ook lukken met die enorme hoeveelheid kennis en kunde die ze heeft.

by Asha on Ratten.nl

Ik kom al jaren bij deze rattery en ben er zeer tevreden over. De ratjes van mij komen (en kwamen) uit diverse nestjes uit Huizen en Opmeer. Maar ik ken ook de werkwijze en de ratten van de dependance uit Veenendaal en daar ben ik ook zeer tevreden over en zou er zonder problemen reserveren.Ik voel me er altijd heel welkom en word goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de nestjes.De ratjes zijn erg mensgericht en hebben een heel leuk karakter. Ze worden goed verzorgd en ook de mama's wordt het zo makkelijk mogelijk gemaakt.Ook de mensen achter de rattery zorgen ervoor dat ik graag weer terug kom om leuke ratjes te halen.Inmiddels staat er weer een reservering en ik kijk er nu al weer naar uit om weer op een knuffeldag te komen! Ook al duurt dat nog even.

by Fannieklm on Ratten.nl

Momenteel heb ik 3 ratten van deze rattery. In het verleden heb ik al meer ratten bij deze rattery vandaan gehaald.Op dit moment heb ik 1 mannetje uit het O2 nest (Huizen) van 1,5 jaar en 2 mannetjes uit het B3 nest (Veenenedaal) van 7,5 maand.Op beide locaties worden de ratten behandeld als huisdieren, ze weten over alle dieren wel iets te vertellen. Vrouwtjes krijgen in hun leven 1 nestje. De vrouwtjes lijken ook heel relaxt bij hun nestje.Wanneer je gereserveerd hebt kom je op een lijst en kun je de voortgang van het nestje volgen op de kalender of op het forum. Wanneer het nestje geboren is, is er na een aantal weken (meestal 3) een knuffelmiddag. Hier kun je dan ook kennis maken met de andere reserveerders van het nest. En natuurlijk veel knuffelen met rittens. Vaak is dat ook het moment dat de rittens gekozen worden. Hierbij proberen ze zoveel mogelijk te zorgen dat reserveerders verschillende ratten krijgen. Verder gaat het kiezen op reserveertijd. Wie het langst op de wachtlijst staat krijgt als eerste de keus.De rattery heeft een eigen forum waarop je goed kan bijhouden hoe het met de nestgenoten gaat. en hier kun je zelf ook je updates plaatsen. Ook krijg je hier van de rattery te horen als er iets is met de ouders van jouw rittens.De ratten die ik heb en heb gehad van deze rattery zijn altijd leuke mensgerichte ratten. En vaak ook stronteigenwijs. Dit levert vaak leuke situaties op in de kooi.Ik voel me goed op mijn plek bij deze rattery!

by Mirjam on Ratten.nl

Ik heb nu twee ratjes uit het O-nest bij locatie Huizen vandaan en twee uit het G-nest bij locatie Opmeer.Het contact met de rattery is goed. Al voor de geboorte kan je op de bijgehouden kalender kijken hoe het moedertje aankomt en wordt je al op de hoogte gehouden als er nieuwtjes zijn. Als de kleintjes zijn geboren zijn er regelmatig foto's en updates en is er een gezellige knuffelmiddag om de rittens te komen bekijken.Het verdelen wordt ook zo eerlijk mogelijk gedaan zodat iedereen als het mogelijk is twee verschillende kan uitkiezen. De rittens mochten opgehaald worden met 6 weken oud en waren allevier ruim boven de 100 gram.Ik heb bij beide locaties leuke mensgerichte rittens meegekregen, ze zijn goed gesocialiseerd.Op het forum van Ratcity kan je lezen hoe het met het betreffende nest gaat en het is ook leuk om ervaringen met baasjes van nestgenoten uit te wisselen.Ik krijg altijd vlot antwoord op mijn e-mails met vragen en krijg hulp waar nodig, en als er bijzonderheden met nestgenoten of ouders zijn wordt dat ook doorgegeven.De rattery was op de hoogte van de verzorging en huisvesting van mijn ratten voor het reserveren. Ik vind het een fijn idee dat er wordt gekeken naar waar de rittens terecht komen.

De rattery heeft een reserveringsformulier waar je alle gegevens invult voor het reserveren.De ratten in de rattery op beide locaties zitten in erg ruime kooien met voldoende inrichting. Als een deur opengaat komen de ratten aangerend voor aandacht. De volwassen ratteryratten worden niet uitgeplaatst maar blijven in de rattery.De fokratten komen bij ratteries vandaan en de rittens krijgen een stamboom mee.Ik heb voor deze rattery gekozen omdat ik het idee heb dat er zorgvuldig wordt gefokt om ratten te krijgen die zo gezond mogelijk zijn en een goed karakter hebben. Ook dat laatste vind ik erg belangrijk.Mijn O-tjes zijn erg mensgericht en vinden iedereen leuk. Ze bleven erg lang speels, al wordt dat nu met anderhalf jaar wel iets minder, maar voor mannetjes is dat ook niet zo gek. Het zijn heerlijke knuffeltjes en ze vinden alles best. De intro als rittens bij twee volwassen mannetjes ging zonder problemen en ze hebben beide ook geen problemen in de puberteit gehad. In de groep waren ze altijd erg makkelijk.

Ik hoefde ook geen twee keer na te denken voor het reserveren van de G-tjes, zij zijn neefjes van mijn O-tjes. De G-tjes zijn nog maar 7 weken, maar tot nu toe in ieder geval ook erg mensgericht, als de kooi open gaat komen ze al snel aangerend, of zitten zelfs al op het deurtje en klimmen op je.De gezondheid van één van de O-tjes is prima, de andere heeft wat terugkerende luchtwegklachten, maar dit is tot nu toe prima onder controle te houden.

Voor zover ik weet heeft geen van de andere broertjes of zusjes heeft hier last van.

Over de gezondheid van de G-tjes kan ik nog niet veel zeggen, tot nu toe in ieder geval prima, maar dat lijkt me logisch op deze leeftijd.Een volgende keer zou ik zeker opnieuw bij deze rattery reserveren. Ik vind de ratten die ik tot nu toe heb een geweldig karakter hebben, en ik vind het contact met de rattery en de openheid op het Ratcity forum erg fijn.

Ik zie op het forum ook hoge leeftijden van de Ratcity ratjes voorkomen, ik hoop dat mijn kereltjes ook zo'n leeftijd mogen halen.

by Tat2addict on Ratten.nl

Wij hebben meerdere ratjes van Rattery Ratcity (locatie Huizen) gehad, uit de volgende lijnen: het M1-nest, Het N1 nest, het Q1 nest, het V1 nest, het Z1 nest, het W1 nest, het T2 nest en het U2 nest.Ik heb altijd een goed contact gehad met de rattery en dat heb ik nog steeds; zowel voor als tijdens het nestje, maar zeker ook daarna. Ik geef regelmatig een update over hoe het met onze meiden gaat en ook over de andere nestgenootjes, vader en moeder, word ik goed op de hoogte gehouden. Al deze gegevens van de nestjes worden heel zorgvuldig bij gehouden zodat de rattery een duidelijk overzicht heeft en houdt over de lijn; dat vind ik een hele goede zaak. Een groot pluspunt voor de rattery, maar zeker ook voor de reserveerders.Onze eerste reservering bij Rattery Ratcity waren 2 meisjes uit het N1 nest en 1 dame uit het M1 nest. Deze reservering is destijds via het forum verlopen. Zoals bij ieder nestje van deze rattery, is er een kijkdag geweest toen de rittens 3 weken oud waren, zodat de reserveerders kennis konden maken met de rittens. Iets wat ik zelf bijzonder prettig vind. Wij hebben uit meerdere nestjes rittens gehad en alle rittens en nestgenootjes waren altijd erg tam, mensgericht, ondernemend en nieuwsgierig. Ze krijgen duidelijk veel persoonlijke aandacht en zijn ook goed gesocialiseerd. Ook worden er veel foto’s gemaakt van alle rittens voor de reserveerders.De rattery geeft veel informatie over de verzorging, gezondheid en huisvesting. Zelf heb ik zo uitgebreid mogelijk toegelicht hoe wij onze diertjes verzorgen en huisvesten en daarin zaten we ook op 1 lijn met de rattery. Ik vind dat deze rattery altijd heel zorgvuldig is voor wat betreft het uitplaatsen van de rittens en het huisje dat ze krijgen. Mochten er vragen zijn, op welk gebied dan ook, kan er ten alle tijde contact worden opgenomen met de rattery voor advies, dat vind ik ook een groot pluspunt.De ratten en rittens zijn zeer ruim gehuisvest bij de rattery; altijd in grote volières die netjes en schoon zijn en goed onderhouden. In het begin waren dat Ferplast Mito volières, daarna de Royal Suites en inmiddels ook een grote aluminium volière erbij. De inrichting van de volières vind ik ook goed; er zijn voldoende huisjes, hangmatjes, loopwielen, een goede bodembedekking (ecobed) en divers knaagmateriaal aanwezig. Ook de ratten en de rittens zelf zien er zeer goed verzorgd en gezond uit. De volwassen rattery ratten zijn ook allemaal lief, vriendelijk, ondernemend en goed gesocialiseerd, ook naar vreemde mensen toe die ze helemaal niet kennen. Het ontbreekt ze dus zeker niet aan persoonlijke aandacht.Bij het ophalen van de rittens, bij een minimum leeftijd van 6 weken, krijg ik altijd een zeer uitgebreide stamboom mee. Deze stamboom is duidelijk en overzichtelijk,zorgvuldig samen gesteld en gaat meerdere generaties terug. Ik vind dat daaruit ook echt blijkt dat er veel aandacht aan een lijn wordt besteedt, alvorens er een dekking plaats zal vinden. Niet alleen qua gezondheid en achtergrond, maar ook qua karakter wordt er goed gekeken naar wat een mooie match zou zijn. Zowel de eigen dek mannen als de vrouwtjes, blijven bij de rattery nadat zijn hun nestje hebben gehad en verblijven daar de rest van hun leven.Al deze bovenstaande punten, zijn punten waar ik zelf ook veel waarde aan hecht en die mij er toe doen hebben besluiten om bij rattery Ratcity mijn rittens te gaan halen. De gemiddelde leeftijd van de inmiddels 11 overleden Ratcity ratjes die wij hebben gehad, bedraagt 2 jaar en 7 maanden. Onze 2 oudste dames waren Magic uit het M1 nestje en Wall-E uit het W1 nest. Magic is maar liefst 3 jaar 7 maanden en 17 dagen oud geworden en Wall-E 3 jaar 6 maanden en 22 dagen.Ook over het karakter van de rittens, heb ik nooit een reden tot klagen gehad. Stuk voor stuk kei lief en tam. Nooit bang of schuw, maar juist erg ondernemend, nieuwsgierig en sociaal. Ook hier in huis willen ze altijd graag even persoonlijk gaan kijken bij iedereen die er op bezoek komt. Ik heb nooit problemen ervaren binnen de groep of bij de intro’s; die verlopen rustig en de nieuwe meiden worden altijd snel geaccepteerd binnen de groep.Ik kan niet anders dan zeggen dat ik zeer tevreden ben over deze rattery en dat ik ook in de toekomst zeker opnieuw zal gaan (en blijven) reserveren. Ik stel de openheid en eerlijkheid echt zeer op prijs en ik waardeer de betrokkenheid bij de reserveerders en die voor het welzijn van de ratjes, ook als ze eenmaal uitgeplaatst zijn. Verder waardeer ik ook de inzet voor het behoud van de goede lijnen, maar ook voor het bijhouden van de lijnen. Een zeer verdiende 5 sterren dus van mij.

by Pikachu on Ratten.nl

Mijn ratcity ratjes komen uit het Y2-nestje, dat geboren is op 25 juli 2012. Dit nest was geboren bij Denise in Huizen (Bij ratcity fokken ze met meerdere personen, dus soms worden nestjes bij andere fokkers geboren. Zij volgen wel allemaal hetzelfde fokdoel en de keuze van de ouderratten wordt onderling besproken). Bij reservatie van het nest had ik contact met de rattery en kreeg ik antwoord op al mijn vragen (over het karakter dat in het nest verwacht werd en dergelijke). Nadien heb ik voornamelijk contact gehad met de fokker via het ratcity-forum, en nog een ander rattenforum (www.ratten.nl). Ik heb dus nog steeds contact met de fokker en geef regelmatig updates over hoe het nu met mijn ratten gaat. Dit vind de fokker zelf ook belangrijk, zodat er gekeken kan worden naar de gezondheid van de lijn, en deze alsmaar verbeterd kan worden. Dat vind ik zeker een pluspunt. Als je een goede rattery bent, krijg je volgens mij dus graag updates over je uitgeplaatste rittens. Enkel dan ben je serieus bezig met het uitbouwen van een gezonde lijn.

 

 

De reservatie bij ratcity gebeurde via het reservatieformulier op de website, waarin vragen worden gesteld over hoe je je toekomstige ratjes zal verzorgen, huisvesten, en dergelijke. Daar ben ik zeker een voorstander van, want op deze manier worden impulsaankopen van dieren vermeden en weet de fokker of je goed nagedacht hebt over wat je toekomstige diertjes allemaal nodig hebben.


 

 

 

De ratten zitten gehuisvest in grote, propere kooien met veel leuke inrichting. De grote groep ratten zit gehuisvest in een enorme aluminium kooi, waarvan ik de precieze afmetingen niet ken, maar hij is zeer groot. De moeders met rittens zitten tijdelijk in een kleine kooi, van grootte vergelijkbaar met een ferplast Jenny (ik weet niet meer precies welk merk het was).

 

 

De rittens worden uitgeplaatst wanneer ze minimaal 6 weken oud zijn en minimaal 100 gram wegen, maar tussendoor wordt er altijd een kijk- en knuffeldag georganiseerd door de fokker, zodat je de rittens al eens kan gaan bewonderen. Op deze dag worden de rittens ook door de reserveerders uitgekozen. Dit vind ik zelf een heel leuke manier, want zo kan je de rittens echt kiezen op karakter, en niet alleen op uiterlijk vanaf een foto.

 

 

Toen ik de rittens ging ophalen waren er 2 nestjes aanwezig, ook het A3-nest werd bij Denise opgevoed. Ik vond dit zelf niet teveel, omdat de rittens allemaal veel aandacht kregen.

 

 

Bij ophalen van mijn rittens kreeg ik een stamboom mee waarop veel informatie stond over de voorouders. Hieraan kan je zien dat de rattery deze informatie ook zelf goed bijhoudt, wat belangrijk is voor het uitbouwen van een gezonde lijn. Ook krijg je zo een beeld van waar de rattery zelf haar ratten haalt. Dit is bij ratcity altijd bij andere ratteries met een goede naam, en het fokken met rittens van andere ratteries gebeurt ook enkel met toestemming van deze rattery.

 

 

De moedertjes krijgen slechts 1 nestje in hun leven, wat ik ook heel goed vind. Het is niet goed voor een vrouwtje om teveel nestjes te krijgen, en hierbij komt nog dat de ideale leeftijd om een nest te krijgen snel voorbij is. Wanneer de vrouwtjes hun nestje opgevoed hebben en de rittens vertrokken zijn naar de nieuwe eigenaars, mogen ze weer gezellig in de grote rattenkooi bij hun vriendinnen en blijven daar wonen. De rattery zal dus geen ouderratten uitplaatsen die geen nestjes meer kunnen krijgen, ze zijn daar namelijk nog altijd in de eerste plaats als huisdier.

 

 

Mijn ratjes zijn nu nog geen jaar oud. Ze zijn intussen wel ziek geweest, maar dit was geen erfelijke ziekte en kwam niet bij de rattery vandaan. Over de gezondheid op lange termijn kan ik dus nog niet veel zeggen.

 

 

Over het gedrag van mijn ratcity ratjes ben ik zeer tevreden. Ze waren heel tam van bij het begin, hielden toen al veel van aandacht, en waren dus goed gesocialiseerd.

 

 

Ze zijn speels en komen graag naar me toe uit de kooi. Dit zijn ratten die van het begin af aan gewend waren aan mensen.

 

 

Intussen is er een nieuw ratje (uit een opvang) bijgekomen, en de kennismaking met dit ratje is redelijk goed verlopen. In het begin was het even schrikken, maar toen was het nieuwe ratje ook nog niet gewend aan de omgeving, dus heb ik hem de eerste nacht even apart laten zitten van mijn ratcity ratjes. De volgende dag heb ik het opnieuw geprobeerd, en na enkele uren lagen ze al samen te slapen. Nu zijn het goede vriendjes. Deze opvangrat gedraagt zich dominant over mijn ratcity ratjes, dus volgens mij is dit nest er zeker niet een waar de ratten snel problemen zouden hebben met kooigenoten.

 
Ik ken zelf niet veel van ratten fokken, maar ik heb de indruk dat ratcity een duidelijk fokdoel voor ogen heeft en zich daar ook aan houdt. Gezondheid en karakter van de ratten staan hierbij centraal.
Dat deze rattery een duidelijke website heeft vind ik ook een pluspunt. Er staat veel informatie op over de fokplannen en de nestjes.