Rattery Rootz
Eigenaar Annemijn
Woonplaats Amsterdam
Website www.ratteryrootz.nl
Voorstelbericht van de rattery:
(Nog) geen info.

 

 

 

 Let op: Lees voor het invullen van de review eerst de pagina met review tips!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Ratten.nl
Average rating:  
 2 reviews
by Sandra Heutink on Ratten.nl

Siwan en Sayen komen uit het S-nest van rattery Rootz, geboren op 25-06-2013.

Dit zijn mijn eerste Rootz ratjes, maar ik ken Annemijn al wat jaartjes en heb al eerder met haar samengewerkt. Het contact is tot nu toe altijd soepel verlopen.

Mijn ratjes komen uit het laatst gefokte nestje, daarna is er een voorlopige fokpauze ingelast.

Ik ben meerdere keren wezen knuffelen en met 5 weken heb ik een definitieve keuze gemaakt, dit was geen enkel probleem.

De ratjes zaten er alle keren goed bij, ruime kooien en voldoende inrichting. Er waren op dat moment drie nestjes aanwezig in de rattery, namelijk het Q-nest (24-05-2013), R-nest (12-06-2013) en S-nest (25-06-2013), maar ondanks dat waren mijn rittens bijzonder tam en totaal niet onder de indruk van de lange reis met het openbaar vervoer.

De rittens waren 6 weken en 1 dag oud toen ik ze heb opgehaald en wogen 125 en 105 gram. Sayen was de kleinste van het nest. Kort na de verhuizing heeft zij even geniest, maar dit is vanzelf weer over gegaan.Het nestje met Sayen is helaas niet gelukt, ondanks meerdere dekkingen. Met 6 maanden is er een klein knobbeltje verwijderd uit haar lies ter grootte van een erwt. De eierstokken bleken ook behoorlijk vergroot en daaraan zat een klein tumortje. Ze is daarom meteen gecastreerd en ook de melklijsten zijn zoveel mogelijk weggehaald.Siwan is na haar nestje preventief gecastreerd, ze was toen 9 maanden oud. Een maand later heeft ze zich zeer ernstig verslikt, maar met drie weken antibiotica is ze er gelukkig weer bovenop gekomen. Wel heeft ze een vernauwing aan één kant van haar neusje, waardoor ze af en toe last heeft van een neusprutteltje. Dit is met babyneusspray goed onder controle te houden.Siwan en Sayen lijken qua uiterlijk en karakter eigenlijk helemaal niet zoveel op elkaar. Sayen is kort en gedrongen van bouw, echt een klein poppetje, en een zoutzakje als je haar vast hebt. Siwan daarentegen is groot en lang en ontzettend gespierd.Sayen is een ratje dat niet zo opvalt in de groep. Ze is wat meer op zichzelf en begeeft zich een beetje op de achtergrond. Het is een intelligente dame met een eigen willetje, die zich niet laat tegenhouden door afstand en gewoon springt als ze ergens heen wil. Als ritten was ze énorm ontsnapgraag. Ze staat laag in rang en is het daar niet altijd mee eens, daardoor kan ze bij intro's wel eens vervelend doen. Als de rangen eenmaal bepaald zijn ligt ze goed in de groep.Siwan is één van mijn leukste ratjes ooit, echt een favorietje. Extreem mensgericht en ontzettend lief en zachtaardig. Heel erg haantje de voorste, bij het minste geluidje hangt ze alweer in de tralies te bedelen om aandacht. Ze past zich makkelijk aan en laat zich de kop niet snel gek maken. Een goede alpha en een stabiele factor in de groep. Kortom een makkelijk, blij en onbezorgd allemansvriendje, echt een lieveling. Ze bleek ook nog eens een hele goede moeder te zijn, heel zorgzaam en lief.Als het zo uitkomt zou ik zeker nog eens reserveren bij rattery Rootz, tot nu toe alleen maar positieve ervaringen.

by Vera on Ratten.nl

Uit welk nest (nestletter en/of geboortedatum) heb je rittens? G (18-12-2011) en M (10-10-2012)

Hoe was het contact met de rattery tijdens het nestje en heb je nu ook nog contact met ze? Goed... heb nu nog steeds contact met de rattery...

Hoe kon je reserveren bij de rattery? Via mail, naar aanleiding van de reserveringspagina op de website.

Heeft de rattery vragen aan je gesteld over je eigen ratten, de verzorging en huisvesting? Ja

In welke kooien zitten de ratten en rittens bij de rattery en hoe was de inrichting? Mama en rittens zaten in een Jenny/achtige kooi (Furet?), met plateaus, huisjes en hangmatjes

Was er de mogelijkheid om tussendoor te komen kijken naar de rittens? Vanwege de afstand (3 uur enkele reis) ben ik niet op een algemene knuffeldag geweest. De rattery was erg soepel en meewerkend met het afspreken van een datum waarop ik langs kon komen.

Hoeveel nestjes waren aanwezig op het moment van bezoek? 2

Hoe oud waren de rittens bij het ophalen en wat was hun gewicht? 6 of 7 weken... gewichten weet ik niet meer precies, ze waren i.i.g wel ruim boven de 100 gram.

Heb je een stamboom gekregen van je ritten(s)? Ja

Waar komen de fokratten van de rattery vandaan? Bevriende ratteries en eigen nestjes

Plaatst de rattery hun eigen volwassen ratteryratten uit of blijven ze tot hun overlijden in de rattery? Eigen ratten blijven tot hun overlijden in de rattery wonen.

Wat is de leeftijd en hoe is de gezondheid van de ratten, hebben ze al iets gemankeerd tot nu toe? G-tjes zijn nu 1 jaar en bijna 4 maanden, M-tjes zijn nu 6 maanden.Geen van de ratjes heeft tot nu toe iets gemankeerd. De G-tjes hebben de puberteit overgeslagen en de M-tjes zijn nu in de puberteit. Ze vertonen normaal gedrag, geen extreme galbakkerij. 1 van de M-mannetjes is tijdens de intro in de groep erg onzeker naar anderen geweest. Toen hij eenmaal doorhad dat de grote mannen hem niets deden was hij al snel rustiger. Ze hebben nog 1x een intro meegemaakt en ze waren daarbij erg lief en makkelijk naar de nieuwkomers.

Kun je de karakters van de ratten omschrijven? De G-tjes zijn erg lieve en rustige meisjes, knuffels, lief voor mens en dier en ook voor soortgenoten. De M-tjes zijn erg lief en ondeugend, gevoel voor humor, lief voor mens en dier en ook voor hun soortgenoten. Hebben de ratten problemen (gehad) met hun kooigenoten of naar mensen? De G-tjes totaal geen problemen. Van de M-tjes was 1 mannetje erg onzeker in het begin bij de intro in de groep, maar dit was al vrij snel over.